‘Precessie van de equinox’ in verband met de huidige shift (ofwel transformatie van de aarde en mensheid), uitkomend bij het klimaatprobleem en het -beleid (Parijs 2015). Wie had dat kunnen vermoeden? Deel 1

Over dit thema heeft ook magnetisch meester Kryon regelmatig gesproken, en daarvan heb ik de volgende blogs gemaakt: https://jwjongejans2014.wordpress.com/2019/09/28/god-in-een-doos/ ; https://jwjongejans2014.wordpress.com/2019/06/23/kryon-in-egypte-20/;

https://jwjongejans2014.wordpress.com/2018/08/19/live-kryon-channeling-glastonbury-avalon-koor-1/;

https://jwjongejans2014.wordpress.com/2017/05/16/balans-van-licht-en-donker/ ;

https://jwjongejans2014.wordpress.com/2016/06/18/tekenen-van-massa-ontwaken-2016-is-het-jaar-dat-amerikanen-gestopt-zijn-het-establishment-te-vertrouwen-vooral-de-media/,

om met de reeks van links aan te geven dat er iets wezenlijks met die precessies aan de hand is.

Ook Drunvalo Melchizedek heeft hierover een belangrijke en behartenswaardige uitleg gegeven:

‘Op de Maya-zonnekalender staan wielen binnen wielen, die met elkaar synchroniseren. Al deze wielen of cycli lijken op verschillende snelheid te bewegen, net zoals een oud horloge. Een van deze wielen is de precessie van de equinox, die een omlooptijd van ongeveer 25.625 jaar heeft.

Verborgen binnen de precessie van de equinox vind je vijf perfecte, door de Maya’s berekende cycli van ongeveer 5.125 jaar. Als je 5.125 met vijf vermenigvuldigt, krijg je 25.625 jaar en dat is de lengte van de precessie van de equinox, plus of mijn een klein beetje.

Aan het einde van iedere 5.125 jaar staat de lange rekencyclus van de Maya’s op geen enkele manier in lijn met de precessie van de equinox, maar eens in de 25.625 jaar komen ze precies op één lijn te liggen. Dat moment komt [kwam vanuit het nu gerekend] op 21 december 2012.

Tijd is een ongrijpbaar menselijk idee. Als iemand vraagt: ‘Hoe laat is het?’, kijk je op je horloge en zegt: ‘Het is twee minuten over half vijf.’ De meeste mensen zijn vergeten dat deze tijd verbonden is met de rotatie van de aarde, iets wat echt bestaat en niet een digitale virtuele werkelijkheid in je hoofd is.

We kunnen naar de zonsopkomst of zonsondergang kijken en denken dat de zon beweegt, maar in werkelijkheid veroorzaakt de rotatie van de aarde deze illusie – dat is dezelfde beweging die onze tijd creëert. De aarde maakt één omwenteling en wij maken een enkele dag mee; deze enkele dag is onderverdeeld in vierentwintig stukjes, die we uren noemen. Natuurlijk weten we dit wel. Iedereen weet dat de aarde in één dag een omwenteling maakt.

De op één na bekendste cyclus van de aarde is de reis die de aarde om de zon maakt. Eén cyclus rond de zon duurt één jaar ofwel 365,25 dagen. Sommige wetenschappers zeggen dat hij 365, 44 dagen duurt. Het is duidelijk dat onze tijdsberekening gebaseerd is op de beweging van de aarde ten opzichte van de zon. Er zijn nog andere cycli eb bewegingen van of verbonden met de aarde, die minder bekend zijn bij de mensen. Die cycli kunnen niettemin een effect hebben op ons dagelijks leven, net als de uren die we registreren op ons horloge.

De hoek waaronder de aard-as gekanteld is ten opzichte van de zon, heeft bijvoorbeeld een enorm effect op ieder mens op aarde. Op dit moment is de hoek, de deviatie van de aarde genaamd, ongeveer 23,5 graden. Deze hoek ten opzichte van de zon veroorzaakt onze seizoenen – de zomer, lente, herfst en winter [in een bijzondere volgorde genoemd!].

Deze hoek van de aarde varieert tussen 22,1 en 24,5 graden in een periode van ongeveer 42.000 jaar. Dit is een erg lange periode en je zou denken dat zoiets geen invloed zou kunnen hebben op ons dagelijks leven. Toch moeten astronomen dagelijks rekening houden met die veranderde hoek als zij onderzoek doen in het universum met hun computergestuurde telescopen. Als ze dat niet zouden doen, zouden ze denken dat ze naar iets zitten te kijken wat in werkelijk iets anders is.

Wordt vervolgd

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s